~~~~~~~~~~~~

|| Bicara Hati ||

Sesungguhnya aku bukanlah segigih SITI HAWA yang berlari-lari diantara safa dan marwa....
Bukan juga sesetia AINUL MARDHIAH menanti kekasih dipintu syurga....
Aku akui hakikat yang tersurat...
Aku bukanlah SITI KHADIJAH mahupun SITI FATIMAH..
Bukan juga AI'SYAH...Bukan juga RABI'TUL ADAWIYYAH wanita suci terpuji....
Kerana aku tidak layak mengharap semidikian rupa....
Cukupla sekadar hanya aku cuba mencontohi BUNGA-BUNGA itu yang kembang mekar mewangi sehingga harumannya melewati pintu-pintu syurga...

Saturday, June 23, 2012

Nota untuk temuduga SPP

Assalamualaikum... just untuk berkongsi..kerana sekarang ni cuma perkara mendebarkan jiwa adalah temuduga SPP ..jadi sedikit info dan maklumat tentang temuduga yang dapat dikongsi bersama..

soalan-soalan FEMES



1.             Rukun Negara
2.             Falsafah Pendidikan Negara
3.             Falsafah Pendidikan Kebangsaan (FPK)
4.             16 Nilai yang terkandung dalam FPK dan mana datangnya nilai-nilai tu.
5.             Teori-teori pengajaran dan pedagogi yang berkaitan - behavior theory, constructivist theory, humanistics theory, cognitive theory dan sewaktu dengannya. Pastikan tahu siapa tokoh2nya.
6.             Cara mengajar dan cara meningkatkan motivasi murid ikut teori behavior, sosial dan kognitif (berdasarkan kepada teori2 pembelajaran)
7.             PIBG
8.             Struktur pentadbiran
9.             Isu-isu semasa dalam dan luar (baca paper, tengok berita)
10.           Isu Pembunuhan Osama
11.           Isu-isu pendidikan yang terkini
12.           Menteri-menteri Kabinet
13.           Nama menteri pelajaran dan pengajian tinggi berserta timbalannya
14.           Nama pengarah pendidikan mengikut negeri masing2 berserta timbalan
15.           Wawasan 2020
16.           Dasar 1 Malaysia
17.           SBT
18.           MBMMBI
19.           1 Murid 1 Sukan
20.           Modal Insan
21.           NKRA
22.           KSSR
23.           LINUS
24.           KPM
25.           PIPP
26.           Konsep Integriti
27.           Ibu negara-negara dunia
28.           Pasal sekolah sendiri - KURI/HEM/KOKU
29.           Lagu sekolah
30.           Lagu negeri
32.           Rancangan Pengajaran Harian + Refleksi (waktu sesuai tulis refleksi)
33.           Mengajar depan Panel
34.           Menilai pencapaian murid-murid berdasarkan kepada Taxonomy Bloom
35.           Jenama kereta keluaran German, France - ada juga soalan camni..LOL


FORMAT BARU 
Temuduga secara berkumpulan (3-5 org).
Perincian markah
20% (Sahsiah/Perwatakan/Penampilan)
20% (penyampaian)
30% (pengetahuan akademik/ikhtisas)
30% (pengetahuan isu2 semasa)

 ....................................................................................


ATAU boleh je download  Nota SPP (^^)v




doakan semua berjaya ..InsyaAllah^_^

3 comments:

Sadatul Nazirah

wslm...tqvm..hehe (testing2)

johnclever25

One effective raiding strategy can be utilized using a combination of few Giants and lots of Archers.
Clash Of Clans Hack Tool No Survey
Wifi Hack

IBU PUSPITA

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIREN dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIREN di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIREN saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIREN karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI....Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIREN dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIREN di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIREN saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIREN karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI....Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI