~~~~~~~~~~~~

|| Bicara Hati ||

Sesungguhnya aku bukanlah segigih SITI HAWA yang berlari-lari diantara safa dan marwa....
Bukan juga sesetia AINUL MARDHIAH menanti kekasih dipintu syurga....
Aku akui hakikat yang tersurat...
Aku bukanlah SITI KHADIJAH mahupun SITI FATIMAH..
Bukan juga AI'SYAH...Bukan juga RABI'TUL ADAWIYYAH wanita suci terpuji....
Kerana aku tidak layak mengharap semidikian rupa....
Cukupla sekadar hanya aku cuba mencontohi BUNGA-BUNGA itu yang kembang mekar mewangi sehingga harumannya melewati pintu-pintu syurga...

Sunday, August 23, 2009

~ Ragam Bulan Pose ~

Assalamualaikum..
Alhamdulillah sekarang kita dah masuk bulan yang penuh BARAKAH..Alhamdulillah diberi kesempatan umur yang panjang untuk berada di bulan yang mulia ini RAMADHAN..perkataan RAMADHAN@RAMADAN, ia nya sama sahaja, tetapi telah di tegur oleh guru bahasa melayu, ejaan melayu yang betul adalah RAMADAN..tak bape pasti juga mana yang betul.. yang penting makhraj sebutan tuh kena betul ..=)

Hari pertama pose dah bermacam-macam ragam dah..hihi nak tergelak juga sorang2..hihi perihal anak sepupu and sepupu2 dah sibuk call n tanye pasal duit raya.. adehhh..cepat je ye?? sabor2.. tak dapat duit raya, dapat sampul raya pun jadi laa.. ye tak?? hihi.. macam-macam.. teringat jugak bersembang di YM dengan ummi sha@ tokcik, tengahhari pose dah cite pasal nak masak pe..? baru separuh hari tuh.. senyum sorang2 berYM dengan ummi sha..ummi sha mimpi ikang besor ye?? masak pe ye? sweet sour ke? sedap2.. kucing makan pun tak bis tuh...hihi besar betul ikang tuh ye?.. boleh buat kenduri..Alhamdulillah...


Hari kedua pose dah masuk kije balik...macam-macam hal lak tempat kije.. baru 2 hari pose..hihi..nak tergelak sorg2 gak... sabar je la.. cita dengan anak murid,sini lebih mesra panggil anak buah..hihi... mak aih bulan2 pose camni b
anyak lak die cite ye? xlarat eden nak menjawab.. tapi bagus dalam mengaji...aiwah...budak lelaki lak tuh... dekat nak abis masa sembang2 lah dengan dia...banyak punya cita pasal puasa,terawih, ngaji, wuduk, bacaan solat...last2 budak nih cita pasal bola dengan saya.. adeehhh (nasib baik 'ustazah' tau ckit gak pasal bola hihi) dia citalah team mane lawan team mane... brapa goal,hihii.budak baru darjah 2 tuh.hihi sabor je... bak kata sorang sahabat LAYYAAANNN..hihi.. tersenyum je dengan dia nih,lawak macam2.. hilang ngatuk n tak sedar masa dah abis..time nak balik... saya tanya budak ni" awak balik nih pergi bazar Ramadan ke?" , dia jawab" tak la nak balik main bola".."Ape main bola? awak tak letih ke nanti?(saje nak test budak nih,dia bagitau dia puasa penuh) hihi... leh dia jawab " tak la men bola depan tv, play station..."..adeeehhh.. terkena la plak... hihi.. yela mane letih ,dahaga mainnplay-station... tersengih sorang2 bukan tahap senyum dah.. tersengih2 pergi punch kad..macam ragam bulan puasa ini.


"Sa
ya harapkan Bulan Ramadhan adalah bulan yang penuh kesyukuran dan kegembiraan untuk diri sendiri dan untuk seluruh umat Islam ..InsyaAllah...wassalam"

"Selamat Menjalani Ibadah Puasa Ye.."

2 comments:

shaniza

Salam..
Dah tak kena kuarantin? Cucu pun minat bola ke? Tokcik masa muda2 dulu main gak bola..bola jaring, bola lisut, sofbal..tapi la ni main dlm henset je..game bola.. he..he.
Ikan besor tu dh nak abis..

MUHAYATI BINTI HAJI ABDULLAH

salam cik kak..
alahi, takkan dgn anak buah pun tekena gak?..adoi, ni kes buli ni. kuikuikui.
tapi psl duit raya tu, nak gak. klu payah nak send by hand, poslaju kan ade..kuikuikui lagi..